POŠTOVNÉ ZADARMO pri nákupe nad 99€

Horúčavy a tehotenstvo, ako ich zvládnuť bez ujmy?

V posledných rokoch môže aj Slovensko poľahky konkurovať exotickejším krajinám, minimálne letnými horúčavami. Teploty sa neraz šplhajú nad tridsať stupňov Celzia a to dá poriadne zabrať nejednému z nás. Obzvlášť starší ľudia, deti a tehotné ženy sú horúčavami ohrození. Opuchy nôh, nadmerné potenie, problémy s kožou či trávením dokážu potrápiť nejednu tehuľku. Poradíme vám, ako prežiť leto s bruškom bez väčších problémov, a ako si horúce dni urobiť čo najpríjemnejšími. 

Pitný režim

Dodržiavanie pitného režimu je dôležité, a pre tehotné ženy to platí dvojnásobne. Treba si však ustrážiť množstvo a typ tekutín, ktoré prijmete. Ideálna je čistá voda, nesladený džús či voda ochutená citrónom alebo lístkami mäty a medovky. Príjemne osviežia a telu dodajú potrebné vitamíny a minerály. Odborníci radia piť priebežne v malých dávkach, nie nárazovo alebo až vtedy, keď pocítite smäd. POZOR! I nadmerné množstvo prijatých tekutín škodí- dochádza totiž k dehytratácii, k vyplaveniu dôležitých solí a tým sa únava ešte znásobí.

Náš tip: Noste v taške vodu v spreji, ktorá osvieži v každej situácii a zmierni návaly tepla, ktoré sú v tehotenstve celkom bežné. Použiť ju môžete na tvár i telo. Pridajte do takto pripravenej vody pár kvapiek esenciálneho oleja obľúbenej vône, nádherne vás prevonia.

Správne načasovanie

Ak vám to situácia dovoľuje, aktivity mimo domu si plánujte mimo času, kedy je teplo najväčšie (nie medzi 10.-15. hodinou). Keď to nie je možné, skúste sa zdržiavať skôr v tieni a vyhnite sa priamym slnečným lúčom. Vďaka hormonálnym zmenám, ktoré v tele tehotnej ženy prebiehajú, je pokožka náchylnejšia na spálenie a vznik pigmentových škvŕn.

Náš tip: Používajte prípravky s vyšším ochranným faktorom ako bežne, pokojne zvoľte SPF 30-40. Nezabudnite sa tiež pravidelne natierať telovým mliekom či olejom, aby ste predišli vzniku strií.

Šetrite sa

Počas letných dní môžete pociťovať väčšiu únavu, čo je prirodzené. Nebojujte s týmito stavmi a pospite si! Prospeje to vám i dieťatku. Čo najčastejšie si vykladajte nohy, zmiernite tak opuchy nôh a zlepšíte krvný obeh. V poslednom trimestri poľavte zo svojich nárokov a starostlivosť o domácnosť nechajte pokojne na iných.

Náš tip: Požiadajte o pomoc partnera, rodičov, alebo si jednoducho zavolajte profesionálov!

Radujte sa!

Tehotenstvo sa považuje za jedno z najkrajších období v živote ženy. Dajte to všetkým najavo a ukážte svoje bruško svetu. Pohľad na krásnu tehuľku vyčarí úsmev na tvári nejednému okoloidúcemu. 

Prajeme vám krásne bruškaté leto!